Jouw energetische systeem is net een smartphone

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wat gebeurt er nu precies tijdens een energetische behandeling?’

Zodra ik dan enthousiast begin te vertellen, praat ik al snel in termen die voor mij heel gewoon zijn maar die anderen niet kennen of misschien wel zweverig vinden. Sommige mensen krijgen zelfs spontaan een allergische reactie bij woorden als loslaten en dichter bij jezelf komen 😉

Speciaal voor deze mensen heb ik een Jip & Janneke-vertaling gemaakt om de werking van een energetische behandeling of healing uit te leggen.

Voor ik daarmee begin is het goed om je in te beelden dat jouw energetisch lichaam een smartphone is.

Heb je er beeld bij? Dan begin ik nu met de uitleg:

Elke dag als je wakker wordt, begin je met een opgeladen ‘smartphone’. Dit is spreekwoordelijk jouw dosis levensenergie voor deze dag. Het verschilt per persoon voor hoeveel procent jouw energiesysteem écht is opgeladen elke ochtend. In welke periode je je bevindt maakt ook uit. Daarbij komt nog eens dat de een beter kan invoelen voor hoeveel procent hij daadwerkelijk is opgeladen dan de ander. Het kan dus voorkomen dat je 67 procent bent opgeladen maar het idee hebt voor 100 procent te zijn opgeladen. Dit betekent dat je (nog) niet aanvoelt dat je niet in balans bent. Je overschat jezelf qua levensenergie!

Gedurende de dag staat jouw ‘smartphone’ altijd aan. Je krijgt continu externe prikkels: je WiFi die steeds verbinding maakt (vergelijk dit met bijvoorbeeld onderhuidse spanningen op je werk), Bluetooth (hoor ik de kinderen nog spelen in de andere kamer of is het ineens verdacht stil?), je locatievoorziening (het continu peilen van je omgeving), en ga zo maar verder. Je wordt de hele dag (on)bewust geprikkeld! De verschillende ‘apps’, dus prikkels, op je ‘telefoon’ nemen allemaal ruimte in en trekken onbewust je al-niet-helemaal-opgeladen batterij leeg. Je verbruikt dus onbewust te veel energie, aan zaken die je niet zo veel brengen. Die energie had je beter kunnen gebruiken om iets te ondernemen waar je wel positieve energie van kríjgt!

Naast deze onbewuste energieslurpers heb je ook nog actieve ‘apps’ in jouw energetisch lichaam waarvan je denkt dat ze leuk en functioneel zijn, maar stiekem blijken het enorme energiezuigers. Het perfecte voorbeeld hiervan is een letterlijke app, namelijk WhatsApp! Bijna iedereen ervaart het als een leuke en handige applicatie. Want je kan op elk moment van de dag iemand een leuk bericht of een foto sturen. Maar jij ontvangt zelf ook de hele dag door van verschillende personen berichten. En zij verwachten dat je reageert en het liefst zo snel mogelijk. Een WhatsApp groep is al helemaal een explosie aan externe prikkels! Dit constante gebuzz van je telefoon kan je enorm interactiemoe maken. En de constante vraag van anderen om jouw aandacht, kan ervoor zorgen dat je aan jezelf voorbij gaat!

Het is dus belangrijk dat je aanvoelt waar jij écht behoefte aan hebt, zodat jouw batterij met levensenergie goed blijft. Dat je niet afzwakt in een slaapstand. Want vanuit de slaapstand zie en ervaar je alles in het leven minder scherp, net als bij het gedimde scherm op je smartphone in de slaapstand. Je ziet dan niet meer helder waar je behoefte aan hebt. En je doet alleen het hoognodige nog door je lage levensenergie.

Het updaten van jouw smartphone doe je met regelmaat. Sterker nog, jouw telefoon geeft zélf een melding wanneer er een nieuwe softwareversie beschikbaar is of wanneer je geheugen vol raakt. Jij gaat dan waarschijnlijk je telefoon updaten zodat je geen nieuwe  ontwikkelingen mist. En je wist de nutteloze apps om meer opslagruimte te creëren.

Dit is nu exact wat ik doe tijdens een energetische behandeling. Samen met jou geef ik jouw energiesysteem een update!

Een opgeruimde en opgeladen smartphone zorgt voor meer overzicht en meer batterij-inhoud oftewel meer levensenergie en vreugde.

Even kort: Ook jij loopt onbewust leeg op externe factoren waar je niet zoveel aan hebt. Misschien denk je dat jij er geen last van hebt maar helaas vraagt het toch meer van je dan je verwacht. Ik kan je helpen jouw energiesysteem een update te geven! Alle zinloze opgeslagen informatie, gebeurtenissen en ‘apps’ kunnen we verwijderen. Dit geeft je letterlijk meer ruimte in je energieveld en daardoor krijg je veel meer levensenergie en levensvreugde.

Gun jezelf een update van je eigen energielevel!
En maak een afspraak.

Bel of mail mij;

06-13303386
Info@praktijkannemijn.nl