Rouwen doe je levenslang!

Na de geboorte van een kind krijg je alle aandacht en hulp van familie, goede vrienden en de kraamzorg. Het nieuwe gezin ontvangt mooie kaarten, prachtige cadeaus, lieve berichtjes en warme knuffels. Mensen willen graag bij het kersverse en blije gezin zijn.
Maar hoe anders gaat het als er iemand overlijdt? Dan weten veel mensen niet zo goed op welke manier zij er kunnen zijn voor de nabestaanden. Terwijl die nabestaanden in tijd van rouw juist extra aandacht, een luisterend oor, een lief kaartje en warme knuffels nodig hebben!

Het is nu eenmaal zo dat feliciteren makkelijker is dan condoleren. Maar rouwen hoort ook bij het leven. Het leven is niet alleen maar feest. Hoe fijn zou het zijn als iedereen wat minder krampachtig om gaat met de dood? Dat nabestaanden na een overlijden net zoveel aandacht krijgen als de ouders van een baby. En dat dan in alle fasen van het rouwproces, hoe lang dat ook mag duren. Net zoals mensen meeleven met het opgroeien van een kind. Rouwen doe je namelijk niet voor een paar weken, rouwen doe je levenslang.

Het zou echt fijn zijn als we wat luchtiger met de dood om kunnen gaan. Dan wordt het ook makkelijker om iemand in elke fase van rouw oprechte aandacht te geven. Want daar is echt behoefte aan.

Als je namelijk in de rouw bent, maak je een intens eenzaam proces door. Je probeert immers het leven weer op te pakken zo goed en zo kwaad als het kan zonder de persoon die je zo liefhebt. Tijdens het rouwen ervaar je heftige gevoelens: immens verdriet, onmacht, woede en somberheid. Al deze emoties maken je moe…intens moe. Geen rouwproces is gelijk maar iedereen ervaart geestelijke en lichamelijke vermoeidheid door die intense emoties.

Herken je dit?

Zit je zelf midden in een rouwproces en vind je het lastig om uit je sombere gedachten te komen? Dan kan een energetische behandeling helpen om de scherpe randjes van je intense verdriet te verzachten. Want negatieve gevoelens kunnen je afsluiten voor de rest van de wereld en beperken je om weer voluit deel te nemen aan het leven.

Ik help je graag om uit die negatieve flow te komen. Bel of mail me voor een afspraak…

Mail: Info@praktijkannemijn.nl
Bel: 06-13303386